Montenegro – zemlja gde slike govore više od reči

Montenegro – zemlja gde slike govore više od reči

Evropska zemlja Crna Gora je možda mala, ali ima dosta velikih planina, zapanjujućih plaža i interesantnih sela i gradova.

Posetioci uglavnom istražuju ovu zemlju, doživljavajući avanturu za avanturom. Pri tome, nauče dosta o bogatoj istoriji podneblja. Dosta turista šetaju plažama, kada ne planinare ili jašu. Niko ne može da odoli mirisnom cveću ili divljoj travi, koja raste leti. Crna Gora zaista osvaja posetioce svojim lepotama…

Rafting Tarom

most, djurdjevica tara, crna gora, rafting
Neverovatnih 170m iznad reke Tare

Prva od stvari koju svako treba uraditi u Crnoj Gori je planirati rafting rekom Tarom. Rafting je jedna od najpopularnijih aktivnosti u Crnoj Gori, i nije ni čudo, pored nestvarnih prizora tokom spusta rekom. Ova reka formira najdublji kanjon u Evropi. Voda svetluca sa visokim planinama u pozadini. Vrlo je hladna i čista, pa možete iz ruke da je pijete.

Nacionalni park Durmitor

Da biste videli još prirode u blizini Tare, posetite Durmitor. Ovaj park je svrstan na UNESCO listu. Ima osamnaest glacialnih jezera i Nevidio kanjon. Vrh planine se zove Bobotov kuk. Ne treba propustiti očaravajuće ledene pećine, koje se mogu naći u podnožju vrha Obla Glava.

crna gora, jezera, gorske oči, žabljak, avantura, durmitor
Crno jezero na Žabljaku

Kotor

Njegove uske ulice, pružaju dobrodošlicu svima, sa svojim šarmantnim trgovima i brojnim kamenim zgradama. Kada prolazite kroz grad Kotor, popnite se uz zidine tvrđave, da bi videli fenomenalan zaliv. Muzej pomorstva je takođe sjajno mesto za posetu, da bi se naučilo više o moru i videli artefakti.

kotor, zaliv, grad, crna gora, jadransko more
Boka kotorska

Budva i Bečići

Tokom odmora, potrebna je relaksacija, a plaže u Budvi su najbolje za to. Postoji sedamnaest plaža u Crnoj Gori, i svaka je jedinstvena bilo zbog grebena, klifova, uvala, a i ostrva se mogu pohvaliti atraktivnošću. Jaz plaža je jedna od najvećih plaža, ali Bečići se smatraju najlepšom.

Manastir Ostrog

sveti vasilije, crna gora,
Ostrog, manastir u steni

Ostrog manastir je formiran, kada je izdubljena vertikalna stena, što ga čini fascinatnom atrakcijom. Unutar manastira, nalaze se antičke freske, dve crkve i ostaci episkopa Vasilija. Posetioci mogu da prenoće u manastiru, kada je leto. Svi će želeti da probaju svežu vodu koja teče iz prirodnog izvora iza manastira.

Toliko toga ima da se radi u Crnoj Gori, ali ova zemlja će se naročito ceniti od svakog ko ceni divlju prirodu i divno vreme.

Šta čekate? Pakujte se!!! Crna Gora je Vaša sledeća avantura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *