Krenite na safari kroz afričku divljinu – Kruger park

Krenite na safari kroz afričku divljinu – Kruger park

Afrika!

Lavovi, leopardi, nosorozi, slonovi i bizoni!

Susretnite se sa fantastičnom petorkom u nacionalnom parku Kruger. Put u Južnu Afriku nije kompletan bez safarija u ovom znamenitom parku. Ali ovaj park pruža mnogo više. Evo aktivnosti koje će provod u ovom parku učiniti nezaboravnim.

Svetski poznat, Kruger zauzima površinu od 20.000 km kvadratnih, i time je najveći rezervat na afričkom kontinentu. 1926. godine park je napravljen kao prvi zaštićeni rezervat u Južnoafričkoj Republici, i još uvek je omiljena destinacija za ljubitelje prirode koji žele da se sažive sa afričkom divljinom. Ovde možete sresti Veliku Petorku – slonove, bizone, nosoroge, lavove, leoparde – ali i žirafe, zebre, antilope i stotine ptičijih vrsta. Što se tiče smeštaja, postoji veliki broj kampova i kućica. Postoji i raznolikost u ekskurzijama.

via GIPHY

Vodite sopstveni safari

U Kruger parku se možete voziti bez vodiča ili terenskog vozila. Park raspolaže mrežom puteva, specijalno napravljenih da posetioci mogu sami da voze. U kampovima ima mapa, na osnovu kojih možete videti gde su životinje poslednji put viđene i da li su lovljene ili slobodno šetaju. Isplanirajte sopstveni safari prema ritmu prirode – većina životinja su uglavnom aktivne oko izlaska ili zalaska sunca. Ako želite nešto da uslikate, budite oprezni. Iz kola izlazite samo koliko da protegnete noge.

Igrajte golf među slonovima

Golf je vrlo popularan sport u Južnoafričkoj republici, i Južnoafrikanci su top golferi u svetu. U ovoj zemlji, na predivnim lokacijama postoje kursevi golfa. Jedno od ovih mesta je Skukuza Golf Centar, smešten u sred Kruger parka. Prvobitno je izgrađen kao rekreativni centar za zaposlene u parku, a onda je pretvoren u javni golf centar. Centar nije ograđen, tako da možete dok šetate naići na nilskog konja, impalu ili babuna. Gde još možete kombinovati golf sa pogledom na krdo slonova?

kruger, nacionalni park, slon, golf, afrika, južnoafrička republika
Golf među slonovima? Zašto da ne? 🙂

Leteći balon po zalasku sunca

Prvi zraci sunca dok se polako dižete prema ružičastom nebu. Vožnja balonom po zracima sunca je čarobna i predstavlja jedan od egzotičnijih načina da istražite afrički teren. Kako letite preko parka Kruger videćete Drakensbergen brda na zapadu i prostrane zelene ravnice. Ako imate sreće, uočićete krdo žirafa, jato gnuova…

Pešačenje kroz divljinu

Za one koji bi u pešačku turu, mogu da se prijave za pešačenje kroz dobro poznatu divlju stazu. Ova višednevna tura, u malim grupama vodi Vas kroz park. Smeštaj je u primitivnim kampovima, stoga, ne očekujte luksuz. Ali, bićete bogatiji za nezaboravno iskustvo sa sve zvucima i mirisima koje biste propustili u safariju u automobilu. Iako ćete uočiti mnogo životinja tokom ove ture, poenta u ovoj turi je u doživljavaju prave divljine.

antilope, divljina, afrika, kruger,
Doživljaj prave divljine

Safari pod zvezdama

Otići na posmatranje neba u Kruger parku u sitne sate, je otići na mesto gde ćete se diviti nebu prepunom zvezda. Verujte, to je lepše čak i od ovdašnje zemaljske divljine. Vodič će Vam uz pomoć teleskopa pokazati neke jedinstvene konstelacije i nebeska tela, kao što je Saturn, Jupiter i Južni Krst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *