Put u Legoland

Put u Legoland

Put u zemlju snova je nešto što bismo svi želeli, ali je nemoguće. Ovozemaljska zemlja snova zasigurno je Diznilend, mesto iz naše bajke. Pored Diznilenda, tu je i Legoland. Mesto gde se i odraslima snovi ostvaruju.

Skoro da nema deteta da se nije igralo sa lego kockicama. Puštajući maštu na volju i gradeći zamkove, dvorce i gradove, učini im se kao da su već u nekoj svojoj verziji zemlje iz snova. Put u Legoland je šlag na torti koje bi svako (i veliko) dete trebalo da doživi.

lego, kockice, park, legoland, zabava
Čitav grad od čuvenih kockica

Postoji čak sedam Legoland zabavnih parkova. Prvi, originalni Legoland otvoren je u Danskoj, davne 1968 godine i ove godine, sedmog juna slavi svoj 50. rođendan. Nakon toga usledilo je otvaranje Lego parkova širom Evrope i drugih kontinenata. Pre samo dve godine i Dubai je dobio jedan Legoland. Legendarne kockice ne gube na važnosti kroz decenije, to je sasvim sigurno jer je u planu otvaranje još nekoliko ovih parkova širom planete.

Čuvene LEGO kockice

U Legoland zabavnom parku sve je u znaku Lego kockice. Čak su i prodavnice izgrađene u stilu i uz pomoć legića. Svaka atrakcija, skoro svaki spomenik izgrađen je od mnogo, mnogo sitnih kockica. Većina ovih parkova podeljena je tematski, tako da za svakoga po nešto bude.

kockice, legoland, park, zabava
Lego Venecija

Nama najbliži Legoland je svakako onaj u Nemačkoj. Ovde je park podeljen po sledećim oblastima: Lego city, Lego X-trim, Miniland, Zemlja PirataZemlja avantura itd. U ovom parku nalazi se Miniland koji je Lego replika nemačkih gradova i atrakcija izgrađen od ukupno 25 miliona kockica. To je bio posao, zar ne?

Sednete u vozić od legića i za čas obiđete državu a da niste izašli iz ovog parka.

X trim je deo parka u znaku brzine i tehnike. Ovaj deo u sebi sadrži mini luna park, trke na vodi ili za one koji bi da preskoče adrenalin i posvete se tehnici i tehnologiji, izrade lego robota. Turu možete da završite gledajući 4D film u Lego studiju.

Lego city otkriva nam kako se prave najpopularnije kockice na svetu. Osim toga, u ovom delu parka nalazi se i vozić koji vas vozi u razgledanje Minilenda. U City-ju možete da napravite i prvu juniorsku vozačku dozvolu, vidite kako Lego arhitekte rade i stvaraju ili samo uživate u poslasticama.
Zemlja pirata prostire se na preko pet hiljada kvadratnih metara, pravi raj za sve koji su željni avantura. Piratski vodeni ratovi, zabava za celu porodicu. Samo ne zaboravite da ovi topovi rade na vodu i da ćete posle biti mokri. Ponesite rezervnu garderobu na vreme. Na ovom području nalazi se i školica za gusare kao i pravo gusarsko igralište. Idealna destinacija ukoliko Legoland park posetite na leto.
Osim što na svakom koraku možete da pravite i gradite nešto od legića, u Legolandu možete da prisustvujete i nekim od cirkuskih i mađioničarskih predstava. Mnogo šou programa i mnogo događaja održava se koji privlače posetioce pored tematskih parkova. Posete filmskih heroja, takmičenja u kreativnosti korišćenja kockica, Star Wars dani i još mnogo toga očekuje vas u toku ovogodišnje sezone.

kockice, legoland, park, zabava
Lego Star Wars

Legoland park otvoren je od kraja marta do početka novembra. Ne radi tokom cele godine, te stoga pametno planirajte svoju posetu da ne biste poljubili vrata nakon dugog puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *