Na skriveno te vodim mesto…

Na skriveno te vodim mesto…

Morate priznati da su planine i planinski venci zaista zapanjujuća i misteriozna mesta.

Idući uz planinu je test izdržljivosti, bilo da idete sa kamerom da bi pravili profi fotografije ili idete na skijanje. Bez dileme, planine su idealno mesto za odmor. A šta sa onim mestima u planinama do kojih mnogi nisu još došli da vide i uživaju?

Pogledajte tekst o super skrivenim mestima u planinskim vencima širom sveta.

1. Fudži, Japan

planina, planinski venci, planinska mesta,
Fuji, Japan
Na vrhu planine Fudži se nalazi Fujisan Hongu Sengen Taisha Oku-no-miya. Originalno svetilište boginje Konohanasakuya. Nalazi se baš iznad oblaka i kada je vedro, vidi se Tokio. Ponesite kameru, jer za ovaj pogled “vredi umreti”. U giftšopovima, koji se nalaze na planinskim stazama, ima i knjiga i štapova za hajking. Možete uzeti i markicu iz svetilišta. To je sjajan suvenir.

2. Tatev manastir, Jermenija

Manastir je sagrađen u IX veku i upisan je u listu UNESCO. U vreme srednjeg veka, igrao je važnu ulogu u razvoju jermenskog školstva, prosvećenja i duhovnosti. Tu je i grob Grigora Tatevacija, poslednjeg sveca Jermenske crkve. Pored epiteta fascinantnog istorijskog mesta, okolinu manastira krase divni vidikovci i arhitektura.

3. Glacier nacionalni park, Montana, SAD

planine, planinska mesta, šetnja, staze, jezero
Glacier Nacionalni park
Toliko mnogo fantastičnih vidikovaca i skrivenih dragulja u nacionalnom parku Glacier. Prosto je teško odabrati jedan.
Jedna od staza, laka za penjanje, je kao da hodate alpskim livadama. Idealna je za popodnevnu šetnju.
Glacier ima dosta staza i možete da birate rutu. Mada, sigurna sam da ćete imati poteškoće u odabiru, jer se ne zna koja je lepša od koje.

4. Butrint nacionalni park, Albanija

nacionalni park, šetnja, odmor, unesco, svetska baština
Butrint, Albanija
Ovaj park je sjajan i zato je na UNESCO listi. Ovde ima arhitekture iz gotovo svih era. Locirana u zaleđu, Butrint predstavlja retku kombinaciju arheologije i prirode. Prema ostacima, ovo područje je bilo okupirano 50000 godina p.n.e. pa do XIV veka. Postoji veliki raspon stilova u arhitekturi, od mediteranskog do grčkog… Ako Vas interesuje istorija i arhitektura, ova destinacija je idealna.

5. Danton vreli izvori, Kolorado, SAD

Formiran od napuštenog ukletog grada iz 1880-tih, Danton predstavlja pregršt brvnara. Nalazi se na visini 8600 stopa, na reci Dolores. Ovde svako ko dođe oseti se kao u svojoj kući, a u prirodi je. Vrući izvori ovde su čarobni. Oni pri korišćenju, daju osećaj blagodeti i spokojstva. Okolo su kabine, koje su dobro zagrejane i imaju WiFi. Celo mesto predstavlja fantastičnu kombinaciju prošlosti i sadašnjosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *